TV: De har startat Hallands första glamping

Helena Bengtsson och Jonas Eliasson bjuder hem gäster till Bengtzeli's Glamping. - Foto: Wilhelm Nilsson

Halmstadpar har öppnat upp sitt eget hem för att gästerna ska få ta del av naturen i en lyxig förpackning.

delningar

Helena Bengtsson och Jonas Eliasson är Halmstadparet som tog flyttlasset Skäpparp i höstas. Strax efter att sista flyttlådan packats upp, började idéerna gå runt i huvudet hos paret. "Vad ska vi göra med vår stora trädgård?", undrade dem båda. Svaret var enkelt, en glamping skulle byggas i trädgårdens södra del, som så också skulle bli Bengtzeli's Glamping.

– Jag har bott i Nederländerna och där är glamping väldigt stort. Glamping är en lyxigare campingupplevelse, vilket innebär att man får bo mitt ute i naturen fast med moderna nödvändigheter. Det blir lite som en hotellkänsla helt enkelt, säger Helena Bengtsson.

Jättetältet påminner om en mongolisk yurta. Här har Helena och Jonas inrett rummet efter eget tycke och smak. Sakerna har de lyckats införskaffa sig via second hand i närområdet. Därför är det inget konstigt att en gammal industrilåda med texten "Halmstad" står som prydnad bredvid sängen. Därutöver är förhoppningen att en grillplats snart ska vara på plats samt att en badtunna ska fyllas på med vatten.

Ännu har inte glamping fått genomslag i Sverige, men Helena och Jonas är överens om att intresset för att bo lyxigare i naturen börjar få ett fäste. Redan har svenska gäster bokat in sig på Bengtzeli's Glamping, men så också fransmän och danskar.

– Hittills har vi fyra bokningar i sommar. Vi har precis lagt ut oss på Airbnb och på sociala medier, och där märker vi av ett stort intresse. Förhoppningen är att det blir en jättesuccé så att vi kan bygga två glampings till, kanske redan i höst, avslutar Johan Eliasson.

FAKTA

Det här är glamping:

Glamping är ett teleskopord – en sammanslagning av camping och glamour. Kärnan i glamping är att det är en upplevelse där naturen möter moderna bekvämligheter och det där lilla extra. Egentligen kan man säga att glamping i sig är ett gammalt koncept. När Henrik VIII reste till Frankrike 1520 upprättades ett läger med 2800 tält där alla var som små palats i sig vilket gav det namnet Guldbrokadslägret.

När semester började bli något fler kunde ägna sig åt i början av 1900-talet ville dåtidens turister gärna resa till exotiska platser men inte ge upp den tidens moderna bekvämligheter. Deras tältläger skulle gärna ha en ordentlig säng, privat badrum och uteplats samt festmåltider som dukades upp varje dag.

Nuförtiden erbjuder glamping inte bara det utan också vår tids lyx – pool och jacuzzi på området samt uppvärmda golv och WiFi i tältet.

Källa: TUI.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.