TV: Hon blev årets Falkenbergare

"Det är jätteärofyllt verkligen, på alla sätt och vis."

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Karin Thostensson

Under onsdagen anordnades Näringslivsdagen i Falkhallen och efter lunchen prisades "Årets Falkenbergare" för sjätte året i rad. I år kom det in fyrtio nomineringar till det prestigefyllda priset - och vinnaren blev Falkenbergs egna landsbygdsutvecklare Karin Torstensson.

Några de priskriterier som finns för att bli "Årets Falkenbergare" är att personen ska vara engagerad, verka offentligt samt sätta ett avtryck som ska hjälpa till att utveckla och göra näringslivet ännu bättre. Robert Wells läste upp nomineringen, som löd:

"Med glöd, energi och passion lyckas du skapa fokus på dina frågor på ett sätt som ingen annan lyckats med. Du är en doer med förmåga att samarbeta i olika konstellationer som lyfter både andra och dig själv till nya nivåer. Du går från ord till handling på nolltid och en av Falkenbergs mest engagerade ambassadörer av sällan skådat slag. Årets Falkenbergare 2018 - Karin Thostensson!"

Karin prisades med diplom, blommor och en check på 10 000 kronor på scenen.

- Det känns helt fantastiskt. Det är jätteärofyllt verkligen, på alla sätt och vis, säger Karin efter prisutdelningen.

Karin arbetar som landsbygdsutvecklare och driver bland annat projektet "Lev din dröm i FBG" tillsammans med Jennifer Erlandsson som en del av arbetet med att utveckla landsbygden. Projektet uppmärksammades i medier i början på året, då duon hade kartlagt 1300 obebodda hus i kommunen.

- Det har tagit fart nu bara det senaste, sedan i höstas ungefär. Och jag hade gärna velat dela det här priset med Jennifer såklart, eftersom vi gjort det tillsammans mycket av det. Sedan arbetar jag med andra frågor vid sidan av också, så det kan vara en helhet som gör att just jag fått priset.

Projektet har pågått i ungefär 1,5 år och är en liten del av det kontinuerliga arbetet som Karin arbetar med för att driva landsbygdsutvecklingen. Hon förklarar att arbetet är lite mer som än livsstil än ett arbete, eftersom hon drivs av frågorna även privat.

 - Jag har verkligen försökt att personifiera landsbygdsfrågorna och göra dem som mina frågor i kommunen. Jag bor själv på landsbygden och verkar där och jag känner att jag får ett väldig kraft och stöd från de runt omkring mig att driva frågorna professionellt på olika sätt och i olika sammanhang, och bara lyfta landsbygden och dess möjligheter.

Tror att priset kommer kunna bidra till din framtida utveckling?

- Det är en extra kick, absolut. Det blir mer ljus på landsbygdsfrågorna och jag kan ta med mig det i mitt arbete också. Så det tror jag.

Ska du göra något speciellt för prissumman?

- Jag tänker att de ska gå tillbaka till landsbygden på något sätt, men jag har inte bestämt vad jag ska göra med dem än. Men något landsbygdsprojekt tror jag att det faller ut på i alla fall. Jag ska bara klura ut något riktigt bra som kommer många till gagn.

Juryn till "Årets Falkenbergare 2018" består av Magnus Wernersson, producent för Falkenbergsrevyn och sekreterare för Falkenbergs FF samt styrelseledamöterna Lotta Peltoarvo och Christian Dahlqvist.

Personer som tidigare prisats till "Årets falkenbergare" har varit Lars-Eric Nilsson år 2013, Jill Wegerup år 2014, Kålle Gunnarsson år 2015, Lisa Lemke år 2016 och Boris Lennerhov år 2017.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar