Udda projekt längs cykelled i Halland

Tidigare verk av Stuart Frost, som deltar i (X)sites 2019 i Tranemo. Foto: Pressbild/Mynewsdesk - Foto: Pressbild

Här blir en 30 mil lång konstutställning över sommaren.

delningar

Under sommaren kommer det bli en 30 mil lång konstutställning längs med cykelleder i Sverige. Det är för tredje året i rad som (X)Sites bjuder in nationella och internationella konstnärer till projektet.

- Tanken är att konstnärerna ska få en chans att experimentera med nya idéer och i nya miljöer, samtidigt som både cyklande och promenerande publik får chansen att upptäcka landskap på nya sätt, säger Robert Hais, projektledare på (X)Sites i ett pressmeddelande.

(X)sites är ett konstprojekt där 14 konstnärer runt om i världen skapar temporära och platsspecifika konstverk som syns vid Kattegattleden och Sjuhäradsrunda. Konstverken skapas mestadels av hittat material.

- För oss är det väldigt intressant med konstverk som är fria att besöka för vem som helst när som helst. Det är lite skillnad mot glasdörrarna som dominerar konstvärlden i övrigt, säger Mats Nordlund, Projektledare (X)Sites och styrelseordförande Konstnärscentrum Väst, i pressmeddelandet.

(X)sites konstprojekt pågår mellan 10 juni till den 6 oktober i Ulricehamn, Tranemo och Svenljunga i Västra Götaland, Kungsbacka, Falkenberg, Varberg och Halmstad i Halland, samt Ängelholm i Skåne.

LISTA: Enskilda konstnärer längs Kattegattleden

Kungsbacka - Hanna Romin och Stuart Frost

Varberg - Willner-Olsson

Falkenberg - Alessandro Perini och Maiko Sugano

Halmstad - Helena Ekänger och Kamila Szejnoch

Ängelholm - Franziska Agrawal

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.