Är elbilar här för att stanna?

Oavsett om man gillar det eller inte, går det inte att förneka att elektriska bilar är framtiden. Bilar som Tesla och Nissan Leaf får folk att bli entusiastiska, eftersom dessa bilar kommit väldigt långt i utvecklingen när det kommer till ett grönare sätt att resa.

Även om det ännu finns vissa problem med bland annat batteritiden är vi säkra på att dessa bilar kommer att bli vanligare under de kommande åren.

Ett grönare sätt att resa på

Elbilar är mycket bättre för miljön, jämfört med traditonella bilar. Bensindrivna bilar släpper ut skadliga gifter i luften, vilket kan orsaka andningsproblem och andra hälsoproblem. Elbilar har inte detta problem eftersom de drivs med elektricitet, och kan med andra ord inte släppa ut dessa skadliga gifter.

Det pågår dock en ständig debatt huruvida framställningen av elbilarnas batterier är ännu mer skadligt för miljön. Sanningen är att tillverkningen av dessa batterier kan vara ganska skadlig, men vi tror att den här frågan kommer att lösas med mer forskning och utveckling framöver.

Inga utsläpp

Elbilar ger inte heller upphov till några utsläpp, vilket är goda nyheter för alla som oroar sig för klimatförändringarna. Bensin- och dieselmotorer släpper ut skadliga gaser som koldioxid och kväveoxid, som båda bidrar till den globala uppvärmningen. Elbilar har inga sådana problem uppstår eftersom de använder elektricitet, som är en mycket renare energikälla än bensin och diesel.

Det finns idag många olika elbilar

Det finns flera olika typer av elbilar på marknaden idag. Tesla Motors var en av de första som lanserades på marknaden redan 2008 och har sedan dess fått sällskap av mängder av andra välkända märken.

Än så länge finns dock inte lika många olika sorters elbilar på marknaden som det finns traditionella bensin- och dieselbilar. Detta beror på att elbilar fortfarande är relativt nya och att tillverkarna fortfarande försöker ta reda på hur de bäst kan massproduceras.

Priserna är ännu höga

Haken med elbilar är som allmänt känt att de fortfarande är relativt dyra. Detta beror på att tekniken är ny och att batterierna är dyra att tillverka. Men i takt med att efterfrågan på elbilar ökar kommer även produktionskostnaderna att sjunka, vilket bör leda till att elbilar kommer bli billigare med tiden.

Vi tror starkt på en framtid där elbilar kommer vara en norm i samhället, och därför tror vi också såklart att elbilar är här för att stanna.

Rulla till toppen