Vad kan man göra i Falkenberg?

Ska du besöka Falkenberg eller är du en lokalbo som letar efter något nytt att göra? Oavsett vilket finns det flera olika roliga och intressanta saker som man kan göra i denna mysiga stad.

Falkenberg är en medelstor stad med omkring 27 000 invånare. Staden ligger i Hallands län på den svenska västkusten och är känd för sitt natursköna läge vid Kattegatt. Staden har en lång historia och samt flera populär och framgångsrika idrottslag.

Kolla på en Falkenbergs FF match

Precis som vi nämnde ovanför har Falkenberg ett par olika populära idrottslag. Det mest populära och framgångsrika av dessa är Falkenbergs FF, som varit flera vändor och spelat i den svenska första divisionen i fotboll (Allsvenskan). Säsongen 2022 spelar Falkenberg FF dessvärre endast i division 1 vilket är den tredje högsta divisionen i den svenska herrfotbollens divisionssystem.

Om du är en fotbollsfantast eller bara vill uppleva lite lokal kultur är det ett utmärkt alternativ att titta på en match på Falcon Alkoholfri Arena. Biljetterna är relativt billiga och du kan få en bra plats även om du inte bokar biljetter i förväg.

Är det så att du gillar att spela på Zimpler casinon utan svensk licens kommer det förmodligen som en rolig nyhet att det är fullt möjligt att betta på Falkenberg FF:s matcher. Se dock bara till att spela ansvarsfullt och inte spela för mer pengar än du har råd att förlora.

Dra på stranden

Falkenberg erbjuder flera fantastiska ständer. Falkenbergs kommun är känd för alla dess ständer och vackra badplatser, så det finns minst sagt ingen brist på valmöjligheter när kommer till att hitta en badplats att koppla av på.

De mest populära stränderna är förmodligen Skrea strand och Olofsbo strand, men Falkenberg har också ett antal mer avskilda stränder om du letar efter en lugnare plats. Här kan du kolla in alla de stränder som finns i Falkenberg om detta är något som intresserar dig.

Shoppa på Gekås Ullared

Falkenberg är kanske mest av allt känt för sitt enorma köpcenter. Gekås Ullared är ett köpcentrum med över 4,8 miljoner besökare per år som ligger strax utanför Falkenberg. Butiken erbjuder ett brett sortiment till mycket låga priser vilket har gjort den populär bland både lokalbefolkningen och turister.

Så om du letar efter billiga kläder, heminredning eller andra hushållsartiklar är Gekås Ullared är definitivt värt ett besök. Vi rekommenderar även att du läser vår artikel om shoppingtips, så att du kan du få ut det mesta av din shopping.

Rulla till toppen