Vanliga investeringsmisstag som ofta förekommer

Det finns många misstag som människor gör när de börjar investera på aktiemarknaden. Vissa av dessa misstag kan vara kostsamma och andra spelar kanske inte lika stor roll.

Vilka är de vanligaste misstagen, och hur undviker man dem? Här är en lista som sammanfattar det mesta!

Alla ägg i samma korg

Placera inte alla dina pengar i en enda tillgång. Det är ett recept för katastrof, som oftast kommer sluta med att du förlorar massor av pengar.

Bristande diversifiering i din portfölj kan faktiskt göra så att du förlorar en hel del pengar på väldigt kort tid. Detta beror på att alla dina pengar är investerad på ett och samma ställe, och om tillgången du har investerat i då skulle falla med exempelvis 30% kommer även din portfölj göra detsamma.

Investera därför alltid i flera olika tillgångar från olika sektorer, för att försäkra dig på att du sprider dina risker, och att din portfölj inte påverkas lika mycket om en enskild tillgång skulle gå dåligt.

Investerar i saker man inte vet någonting om

Vi ser allt för många människor som investerar i värdepapper som de inte alls har någon som helst aning vad det är för något. Om du investerar i något, se till att du har kunskap om det.

Detta gäller inte bara aktier, utan allt finansiella verktyg som går att investera i. Genom att ha kunskap om sakerna du investerar i du kommer att kunna fatta smartare beslut.

Jakten efter snabba pengar

Det finns många människor som endast ute efter snabb avkastning på sina investeringar. Detta kan dock leda till dumma impulsiva beslut och kortsiktigt tänk som bara kommer bita dig i bakfoten.

När du investerar på aktiemarknaden ska du komma ihåg att det bästa ofta är att vara långsiktig i sitt tänkande. På så sätt kan du dels ta större risker utan att du behöver bekymra dig över hur din portfölj förändras på kortsikt.

 

Scroll to Top