Laddar

Sökinsatsen i Falkenberg har slagit historiskt rekord

Foto: Viktoria Andersson, polisens bild samt privat bild

Dante, 12 år, försvann i Falkenberg i tisdags och har nu varit försvunnen i två dygn. Missing people har fortfarande gott hopp om att hitta honom välmående.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Dante, 12 år, försvann i Falkenberg i tisdags och har nu varit försvunnen i två dygn. Missing people har fortfarande gott hopp om att hitta honom välmående.

– Tiden är en otäck faktor här. Vi är snart uppe i två dygn, men jag är fortfarande positiv, det måste jag säga. Det finns goda möjligheter att han hittas välbehållen. Det är inte minusgrader och vinter och därför har han större möjligheter att hålla värmen, säger Magnus Idebro, ordförande i Missing People.

Sökningen efter 17-åriga Lisa Holm på Kinnekulle 2015 har hittills varit den största sökningen som Missing people har gjort i Sverige, men sökinsatsen efter Dante har nu vuxit sig ännu större.

– Vi har haft ungefär tvåtusen unika sökare, och då är det den största insatsen. Under sökinsatsen efter Lisa Holm så var det totalt sett flest sökande. Kinnekulle lockade 3000 personer, men Falkenberg är den största enskilda insatsen sett över ett dygn.

När torsdagen summeras är Magnus Idebro inte förvånad om de passerar 3000 sökare.

– Jag vill klassa Falkenberg som den strösto insatsen, för den involverar en hela stad, med företagare, privatpersoner och kommunen. Vi har även sökt nattetid och vi kommer kanske ha en natt framför oss också. Det är fantastiskt att det kommer människor vid två på natten som vill hjälpa till, säger Magnus Idebro.

Vid fotbollsarenan Falcon Alkoholfri Arena i Falkenberg möts de frivilliga av en organiserad samlingsplats med tält, omklädningsrum, lysen, västar, administration och kravallstaket. Många har ställt upp med husrum, mat och fika eller skänkt ficklampor och batterier.

– Jag önskar att han hittas nu, men hittas han inte kommer sökinsatsen fortsätta i oförminskad styrka. Men vi alla hoppas att han hittas nu, och vi kommer att fortsätta leta. Jag vill rikta ett jättestort tack till hela Falkenberg, till privatpersoner, företag och kommunen. De gör skillnad.

Dante försvann under en promenad med hunden i Tröingeberg i Falkenberg. Hunden kom hem utan honom.

– Det är inte omöjligt att han har blivit rädd av någon anledning och kanske gömt sig och då kan det vara jobbigt att komma fram. Det är ett möjligt scenario. Det är fortfarande ett barn vi pratar om och de reagerar många gånger så. Den enda teorin jag vill tro på är att han mår bra, sedan finns andra scenarion som jag inte ens vill tänka på. Vår förhoppning är att Dante hittas välbehållen, säger Magnus Idebro.

Relaterade artiklar