Ungdoms- och föreningsledare i Falkenberg får stipendium: "Väldigt hedrande"

Foto: Robert Boman - Foto: Pressbild

Fick diplom och stipendium under hemmamatchen mellan Falkenbergs FF och Djurgårdens IF.

delningar

Under onsdagskvällens match mellan Falkenbergs FF och Djurgårdens IF delades Rotarys Stellan Bengtsson-stipendium ut. I år var det Roger Bengtsson från IS Orion som fick ett diplom och ett stipendium på 10 000 kronor.

Motiveringen löd:

”Med ett närmast outtröttligt engagemang för sin förening har Roger Bengtsson visat ett hjärta större än de flesta. Han ser varje individs unika värde och har en förmåga att låta unga växa och lära sig att ta hand om varandra. Pristagaren har brunnit för handbollen i hela sitt liv och arbetet för sporten i både med- och motgång och på senare år åter lyckats väcka liv i IS Orion”.

- Det känns väldigt hedrande, det är jättekul att man får lite cred för vad man gjort. Det är ideellt och man lägger ner många timmar i veckan. Stellan Bengtsson känner jag lite personligen med, så det är extra kul, säger Roger Bengtsson över telefon.

Priset instiftades i samband med Rotarys 100-årsjubileum år 2005, med syfte att uppmärksamma person som under en lång tid varit engagerade i ungdomars föreningsaktivitet på ideell basis. För att kunna få priset ska man fortfarande vara aktiv tränare. Roger berättar att han började spela handboll vid 10-års åldern, och att han alltid tillhört klubben IS Orion.

- Jag gjorde lite uppehåll när jag började jobba. Sedan skulle det vara träning igen, och då satte jag igång att träna. Men de hade ingen tränare, så då blev jag tränare. Vi startade upp A-laget och ungdomssektionen i etapper kan man säga, med blandade åldrar med olika grupper och olika lag. Nu är det full ungdomsverksamhet, förklarar han.

Vad ska du göra för stipendiesumman?

- Det har jag faktiskt inte funderat på, det blir något med familjen skulle jag tro eftersom jag inte får så mycket tid med dottern och frun. Men sonen brukar vara med på träningarna.

FAKTA

Om stipendiet

- Priset instiftades i Stellan Bengtssons namn av Falkenbergs tre Rotaryklubbar, i samband med Rotarys 100-årsjubileum 2005.

- Syftet är att uppmärksamma ungdomsledare som under en längre tid varit engagerade i ungdomars föreningsaktivitet och som fortfarande är aktiva tränare, på ideell basis.

- I juryn ingår Magnus Wernersson (ordf .), Leif-Arne Svensson och Stellan Petersson från Rotaryklubbarna, samt Erika Svensson från Kultur-och fritid och Stellans representant Lennart Nilsson.

- Fram till maj 2018 har priset delats ut till 15 personer vid tolv tillfällen: 8 herrar och 7 damer.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.